Ugledni delodajalci

Ste med njimi?

Ugled delodajalca

Ugled delodajalca je raziskava, ki jo MojeDelo.com izvaja od leta 2007. V 2019 smo raziskavo nadgradili in začeli s sodelovanjem z vodilnim evropskim podjetjem na tem področju – Universum Global. V raziskavi sodelujejo študentje in kandidati na trgu dela, ki ocenjujejo ugled slovenskih delodajalcev ter nam zaupajo, kaj jih motivira, česa si želijo v svoji karieri in kaj pričakujejo od delodajalca.


Ugledni delodajalci 2019

UGLEDNI DELODAJALCI PO IZBORU ŠTUDENTOV
Za ogled uglednih delodajalcev po različnih kategorijah, kliknite na ustrezno ikono v zavihkih.


Poslovne vede:

 1. Lek
 2. Porsche Slovenija
 3. Banka Slovenije
 4. Krka Novo mesto
 5. Huawei
 6. The Coca-Cola Company
 7. Zavarovalnica Triglav
 8. L'oreal Slovenija
 9. Telekom Slovenije
 10. NLBUGLEDNI DELODAJALCI PO IZBORU STROKOVNJAKOV
Za ogled uglednih delodajalcev po različnih kategorijah, kliknite na ustrezno ikono v zavihkih.


Poslovne vede:

 1. Krka Novo mesto
 2. Lek
 3. Petrol
 4. Gen - I
 5. Porsche Slovenija
 6. Telekom Slovenije
 7. Banka Slovenije
 8. Zavarovalnica Triglav
 9. Atlantic grupa
 10. DarsUGLEDNI DELODAJALCI PO PANOGAH
(po izboru strokovnjakov)
Za ogled uglednih delodajalcev po različnih panogah, kliknite na ustrezno ikono v zavihkih.


Revizija in računovodstvo:

 1. Deloitte Slovenija
 2. Ernst & Young
 3. PriceWaterhouseCoopers
 4. KPMG
 5. UnijaUgledni delodajalci po letih

Za ogled uglednih delodajalcev po letih, kliknite na ustrezno letnico v zavihkih.

NAJUGLEDNEJŠI DELODAJALEC 2019 JE LEK, D. D.

Letošnja prireditev Ugled delodajalca je prinesla nekaj novosti in novega zmagovalca. Prestižno priznanje Najuglednejši delodajalec 2019 je šlo v roke farmacevtskega podjetja Lek d.d. Prvič je bilo podeljeno tudi priznanje Ugledni delodajalec po izboru študentov, ki si ga je prav tako prislužilo podjetje Lek d.d. Letošnja nova, bolj poglobljena metodologija raziskave, ki jo je portal MojeDelo.com izvedel v sodelovanju s podjetjem Universum Global, je na področje raziskovanja ugleda slovenskih delodajalcev prinesla števile nove zanimive podatke.

”V Leku, ki je del Novartisa, smo ponosni, da smo bili izbrani za najuglednejšega delodajalca leta, in sicer tako v absolutni kakor tudi v številnih posamičnih kategorijah. To kaže, da smo v letu, ki je za nami in je bilo zahtevno, saj gremo kot del Novartisa na poti nove strategije skozi vrsto preoblikovanj, uspeli ohraniti in nadgraditi našo vlogo odgovornega delodajalca. To priznanje dokazuje, da smo uspeli tudi skozi preoblikovanje Novartisove kulture za naše sodelavce ustvariti okolje, v katerem lahko vsakdo najde svoj navdih, je vedoželjen in opolnomočen,” je povedala Ksenija Butenko Černe, direktorica Pravnih zadev in članica uprave podjetja Lek d.d. Dodala je, da brez motiviranih, zavzetih in zadovoljnih zaposlenih ne bi mogli uresničevati njihovega poslanstva, za kar se zahvaljujejo vsem sodelavkam in sodelavcem.

Ugledni delodajalci:
 1. A1 Slovenija d.d.
 2. Dars d.d.
 3. Gen - I d.o.o.
 4. Huawei Technologies d.o.o.
 5. Krka d.d.
 6. Lek d.d.
 7. Petrol d.d.
 8. Porsche Slovenija d.o.o.
 9. Slovenske železnice d.d.
 10. Telekom Slovenije d.d.

*Ugledni delodajalci so razvrščeni po abecednem vrstnem redu.

NAJUGLEDNEJŠI DELODAJALEC 2017 JE KRKA, D. D., NOVO MESTO

Krka, d. d., Novo mesto, je v Cankarjevem domu prejela priznanje za najuglednejšega delodajalca leta 2017. V raziskavi, ki je bila izvedena že sedmič, je sodelovalo več kot deset tisoč kandidatov, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij.

Nagrado, ki jo je podelil vodja prodaje zaposlitvenega portala MojeDelo.com, Igor Željan, je prejel dr. Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja Krka, ki se je ob prejemu prestižne nagrade zahvalil svojim sodelavcem in spletnemu portalu MojeDelo.com, prav tako pa je čestital še ostalim podjetjem, ki so se uvrstila med Ugledna podjetja v Sloveniji.

Ugledni delodajalci:
 1. Adria Airways d.d.
 2. Coca-Cola HBC Slovenija d.o.o.
 3. Telekom Slovenije, d.d.
 4. Akrapovič, d.d.
 5. Banka Slovenije
 6. Bayer, d.o.o.
 7. Geoplin d.o.o.
 8. IBM Slovenija, d.o.o.
 9. Kompas d.d.
 10. Lek, d.d.
 11. Microsoft, d.o.o.
 12. Petrol d.d.
 13. Pipistrel d.o.o.
 14. Postojnska jama d.d.
 15. Adecco H.R. d.o.o.
 16. Riko d.o.o.
 17. Fraport Slovenija, d.o.o.
 18. Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d.v.z.
 19. Medex d.o.o.
 20. Intesa Sanpaolo d.d.

*Ugledni delodajalci so razvrščeni po naključnem vrstnem redu.

NAJUGLEDNEJŠI DELODAJALEC 2016 JE KRKA, D. D., NOVO MESTO

Krka, d. d., Novo mesto, je v Cankarjevem domu prejela priznanje za najuglednejšega delodajalca leta 2016. V raziskavi, ki je bila izvedena že šestič, je sodelovalo več tisoč kandidatov, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij.

Krka je naziv Najuglednejšega prejela že četrtič, v preteklosti še leta 2007, 2009 in 2011. Nagrado je iz rok direktorja zaposlitvenega portala Mojedelo.com Zorana Savina prevzel Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja Krka, ki se je ob prejemu prestižne nagrade zahvalil svojim sodelavcem in spletnemu portalu Mojedelo.com, prav tako pa je čestital še ostalim podjetjem, ki so se uvrstili med Ugledna podjetja v Sloveniji.

Krka je naziv Najuglednejšega delodajalca prejela že petič, v preteklosti že leta 2007, 2009, 2011 in 2015. Nagrado, ki jo je podelil direktor zaposlitvenega portala MojeDelo.com Zoran Savina je prejel dr. Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja Krka, ki se je ob prejemu prestižne nagrade zahvalil.

Ugledni delodajalci:
 1. Istrabenz turizem d.d.
 2. Aerodrom Ljubljana d.o.o.
 3. Akrapovič, d.d.
 4. Banka Slovenije
 5. Bayer, d.o.o.
 6. Dars, d.d.
 7. IBM Slovenija, d.o.o.
 8. Kompas d.d.
 9. Lek, d.d.
 10. Microsoft, d.o.o.
 11. Petrol d.d.
 12. Pipistrel d.o.o.
 13. Loterija Slovenije d.d.
 14. HSE d.o.o.
 15. Heineken d.o.o.
 16. Postojnska jama d.d.
 17. Sava turizem d.d.
 18. Terme Olimia d.d.
 19. Adecco H.R. d.o.o.

*Ugledni delodajalci so razvrščeni po naključnem vrstnem redu.

NAJUGLEDNEJŠI DELODAJALEC 2015 JE KRKA, D. D., NOVO MESTO

Novomeška Krka je v Cankarjevem domu prejela priznanje za najuglednejšega delodajalca leta 2015. V raziskavi, ki je bila izvedena že petič, je sodelovalo več tisoč kandidatov, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij.

Krka je naziv Najuglednejšega prejela že četrtič, v preteklosti še leta 2007, 2009 in 2011. Nagrado je iz rok direktorja zaposlitvenega portala Mojedelo.com Zorana Savina prevzel Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja Krka, ki se je ob prejemu prestižne nagrade zahvalil svojim sodelavcem in spletnemu portalu Mojedelo.com, prav tako pa je čestital še ostalim podjetjem, ki so se uvrstili med Ugledna podjetja v Sloveniji.

V Krki »gradijo kulturo medsebojnega zaupanja, spoštovanja, sodelovanja in timskega dela, nenehnega učenja ter odgovornega in učinkovitega dela", cenijo znanje in spodbujajo ustvarjalnost ter sodelavcem omogočajo optimalne pogoje za delo in razvoj.

Ugledni delodajalci:
 1. Aerodrom Ljubljana d.o.o.
 2. Akrapovič, d.d.
 3. Banka Slovenije
 4. Bayer, d.o.o.
 5. Dars, d.d.
 6. Geoplin d.o.o.
 7. IBM Slovenija, d.o.o.
 8. Kompas d.d
 9. Lek, d.d.
 10. Microsoft, d.o.o.
 11. Petrol d.d.
 12. Pivovarna Union d.d.
 13. Siemens d.o.o.
 14. SKB banka d.d.

*Ugledni delodajalci so razvrščeni po naključnem vrstnem redu.

NAJUGLEDNEJŠI DELODAJALEC 2013 JE LEK FARMACEVTSKA DRUŽBA D. D.

Farmacevtska družba Lek d.d. je prejela priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najuglednejšega delodajalca 2013. V raziskavi, ki so jo izvajali že četrtič, je sodelovalo več kot tisoč kandidatov na trgu dela, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij. Lek, član skupine Sandoz, je svojo uvrstitev v raziskavi iz leta v leto izboljševal in tako lepo dokazoval, da se konstantna komunikacija s trgom delovne sile še kako izplača, so sporočili z omenjenega portala. Svojo blagovno znamko delodajalca so gradili sistematično in letos prvič prišli do vodstva in s tem naziva Najuglednejši delodajalec 2013.

Avtorji raziskave pojasnjujejo, da moč blagovne znamke delodajalca priča o tem, kako ugledno je podjetje na trgu dela glede na ostala podjetja. Podjetja z visokim ugledom namreč privabijo precej bolj kakovosten kader, ki pripomore k boljšim poslovnim rezultatom in zagotavlja razvoj podjetja na dolgi rok.

Ugled podjetij (moč njihove blagovne znamke kot delodajalca) so na MojeDelo.com določili s pomočjo t.i. količnika ugleda. Tega določa kombinacija treh kriterijev (parametrov) in lahko zavzema vrednost od nič do ena. Prvi med kriteriji je poznanost podjetja med kandidati na trgu dela, drugi je upoštevanje neke organizacije kot potencialnega delodajalca med kandidati. Tretji parameter količnika ugleda pa predstavlja t.i. stopnja izbornega delodajalca, ki pomeni, da organizacija kandidatu na trgu dela pomeni prvo izbiro kot potencialni delodajalec in mu je močno privlačno.

Kombinacija navedenih treh kriterijev je določila tiste, ki so po mnenju anketirancev pri nas med kandidati na trgu delu najprivlačnejši in s tem najuglednješi. Vsi so dosegli vrednost količnika ugleda 0,81 ali več, in so pri vseh treh parametrih dosegali skoraj optimalne vrednosti.

Raziskavo sta pripravila Marko Pahor z ekonomske fakultete v Ljubljani in Valentina Franca s Fakultete za management Koper, merjenje pa opravljajo na portalu MojeDelo.com vsaki dve leti.

Ugledni delodajalec
 1. Akrapovič, d.d.
 2. Bayer, d.o.o.
 3. Coca-Cola HBC Slovenija d.o.o.
 4. Elektro Ljubljana d.d.
 5. Geoplin d.o.o.
 6. Hewlett-Packard d.o.o.
 7. IBM Slovenija, d.o.o.
 8. Krka, d.d.
 9. Dars, d.d.
 10. Kompas d.d.
 11. Microsoft, d.o.o.
 12. Petrol d.d.
 13. Pivovarna Union d.d.
 14. Si.mobil d.d.
 15. Siemens d.o.o.
 16. Telekom Slovenije d.d.
 17. Banka Sparkasse d.d.

*Ugledni delodajalci so razvrščeni po naključnem vrstnem redu.

NAJUGLEDNEJŠI DELODAJALEC 2011 JE KRKA, D. D., NOVO MESTO

V raziskavi, ki so jo na MojeDelo.com pripravili že tretjič, je že tretjič zapored naslov najuglednejšega pripadel Krki iz Novega mesta. Krka tako dokazuje, da se gradnja blagovne znamke delodajalca in konstantna komunikacija s trgom delovne sile še kako izplača.

Predsednik uprave Krke, Jože Colarič, je ob tej priložnosti povedal:
»Na vsako dobro uvrstitev smo ponosni, saj vsaka zase dokazuje, da v Krki znamo delati dobro. Rezultat raziskave zaposlitvenega portala MojeDelo.com, kjer so nas iskalci zaposlitev že tretjič izbrali za najuglednejšega delodajalca v Sloveniji, potrjuje, da delujemo na pravih področjih in da poslovno uspešnost povezujemo s stalno skrbjo za dobre delovne pogoje in kakovostno življenje svojih sodelavcev. Seveda pa lahko v prihodnje še marsikaj postorimo, da bomo še boljši, še bliže odličnosti in še uspešnejši. Največje nagrade so za Krko dobro poslovanje, razvoj poslovanja in posledično nova zaposlovanja.«

Ugledni delodajalci
 1. Adria Airways d.d.
 2. Akrapovič, d.d.
 3. Bayer, d.o.o.
 4. Coca-Cola HBC Slovenija d.o.o.
 5. HSE d.o.o.
 6. Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.
 7. IBM Slovenija, d.o.o.
 8. Lek, d.d.
 9. Microsoft, d.o.o.
 10. OMW Slovenija d.o.o.
 11. Petrol d.d.
 12. Poslovni sistemi Mercator d.d.
 13. Raiffeisen banka d.d.
 14. Renault Nissan Slovenija d.o.o.
 15. Si.mobil d.d.
 16. Siemens d.o.o.
 17. Telekom Slovenije, d.d.
 18. UniCredit banka d.d.

*Ugledni delodajalci so razvrščeni po naključnem vrstnem redu.

NAJUGLEDNEJŠI DELODAJALEC 2009 JE KRKA, D. D., NOVO MESTO

Iskalci zaposlitve so v raziskavi, ki smo jo izvedel na zaposlitvenem portalu Mojedelo.com, za najuglednejšega delodajalca v Sloveniji izbrali družbo Krka. Najbolje so jo ocenili pri zaupanju nadrejenim in organizaciji, odnosih s sodelavci, možnostih napredovanja ter odgovornosti in pristojnosti.

V raziskavi je sodelovalo več kot 3000 iskalcev zaposlitve, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij.

Sodelujoči so kot najpomembnejše izpostavili zaupanje nadrejenim in organizaciji, odnose s sodelavci, možnosti napredovanja, odgovornosti in pristojnosti. V raziskavi so tako za najuglednejšega delodajalca že drugič zapored izbrali Krko. "Krka tako dokazuje, da se gradnja blagovne znamke delodajalca in konstantna komunikacija s trgom delovne sile še kako izplača."

Ugledni delodajalci
 1. Abanka Vipa d.d.
 2. Adria Airways d.d.
 3. Aerodrom Ljubljana d.o.o.
 4. Bayer, d.o.o.
 5. Coca-Cola HBC Slovenija d.o.o.
 6. Hewlett-Packard d.o.o.
 7. Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.
 8. IBM Slovenija, d.o.o.
 9. Lek, d.d.
 10. Merkur d.d.
 11. Microsoft, d.o.o.
 12. Mobitel d.d.
 13. Petrol d.d.
 14. Probanka d.d.
 15. Si.mobil d.d.
 16. Siemens d.o.o.
 17. SKB banka d.d.
 18. Banka Sparkasse d.d.
 19. Telekom Slovenije, d.d.

*Ugledni delodajalci so razvrščeni po naključnem vrstnem redu.

NAJUGLEDNEJŠI DELODAJALEC 2007 JE KRKA, D. D., NOVO MESTO

Jože Colarič je v imenu Novomeškega podjetja Krka v sklopu kariernega sejma KARIERA 07 prejel plaketo za najuglednejšega delodajalca 2007.

Karierni sejem pod imenom KARIERA 07 se je svečano zaključil v Festivalni dvorani, kjer je veliko število iskalcev zaposlitve nestrpno pričakovalo razglasitev uglednih ter seveda najuglednejšega podjetja.
V konkurenci skoraj 300-tih podjetji, je tako po razglasitvi čast najuglednejšega pripadala družbi Krka, priznanje uglednih pa je dobilo še dvajset drugih podjetij.

Ugledni delodajalci
 1. Adria Airways d.d.
 2. Aerodrom Ljubljana d.o.o.
 3. Bayer, d.o.o.
 4. Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.
 5. Hewlett-Packard d.o.o.
 6. Hit d.d.
 7. IBM Slovenija, d.o.o.
 8. Istrabenz d.d.
 9. Istrabenz turizem d.d.
 10. Kompas d.d.
 11. KD group d.d.
 12. Lek, d.d.
 13. Microsoft, d.o.o.
 14. Mobitel d.d.
 15. Nlb d.d.
 16. OMW Slovenija d.d.
 17. Petrol d.d.
 18. Si.mobil d.d.
 19. Siemens d.o.o.
 20. SKB banka d.d.
 21. Telekom Slovenije d.d.

*Ugledni delodajalci so razvrščeni po naključnem vrstnem redu.

Partnerji, s katerimi vam lahko pomagamo pri gradnji vaše blagovne znamke delodajalca:

 

Želite spremljati trende na področju blagovne znamke delodajalca?

Prijavite se na naše e-obveščanje in spremljajte novosti na področju blagovne znamke delodajalca.

Pred prijavo preberite izjavo o soglasju.