BLAGOVNA ZNAMKA DELODAJALCA

Ustvarite si pozitiven ugled na slovenskem trgu dela ter v podjetje pritegnite potencialne kandidate in zadržite trenutne zaposlene.


Preberi več...

Kaj je blagovna znamka delodajalca?

Zaradi trenutnih razmer na trgu dela in oteženega zaposlovanja pri večini podjetij v Sloveniji in v tujini, se v zadnjem času vse bolj poudarja pomembnost blagovne znamke delodajalca.

Blagovna znamka delodajalca je prepoznavnost in ugled delodajalca na trgu dela, na kar v največji meri vplivajo interna in eksterna percepcija delodajalca ter njegova zaposlitvena ponudba. Znamčenje delodajalca bi lahko opredelili kot ciljno usmerjeno, dolgoročno strategijo upravljanja prepoznavnosti in percepcije podjetja kot delodajalca pri zaposlenih, potencialnih zaposlenih in drugih deležnikih, povezanih s podjetjem.

Prednosti uspešne blagovne znamke

Dobro ocenjena blagovna znamka delodajalca ima mnogo pozitivnih učinkov pri privabljanju in ohranjanju zaposlenih. Raziskave pa kažejo, da je blagovna znamka delodajalca do dvakrat bolj pomembna pri izbiri delodajalca kot korporativna.

Delodajalci z močno blagovno znamko so bolj uspešni pri zaposlovanju, saj prejmejo do 2x več prijav

Podjetja s slabim ugledom morajo ponuditi do 10% višje plače, da bi pritegnili dobre kandidate

Delodajalci z močno blagovno znamko imajo do 28% nižjo stopnjo fluktuacije kot podjetja s šibko blagovno znamko

Kdo je odgovoren za znamčenje delodajalca?

Za znamčenje delodajalca so odgovorni vsi v podjetju. Pri gradnji uspešne blagovne znamke delodajalca je potrebno predvsem sodelovanje vodstva ter kadrovskih in marketinških strokovnjakov, ki ciljnim skupinam učinkovito predstavijo vrednote in poslanstvo korporativne znamke, organizacijsko kulturo in zaposlitveno ponudbo. Najboljši ambasadorji blagovne znamke delodajalca pa so že obstoječi zaposleni. Le ti lahko zelo pozitivno vplivajo na blagovno znamko delodajalca s svojim komuniciranjem v digitalnem svetu in v krogu družine, prijateljev, znancev. Prav tako pa lahko njihove slabe izkušnje povzročijo neposredno škodo ugledu delodajalca, zato poskrbite, da so vaši zaposleni na delovnem mestu zadovoljni in zavzeti.

Pri gradnji ugleda delodajalca pa ne pozabite tudi na vse kandidate, ki so oddali prijavo na vaš zaposlitveni oglas, ne glede na to ali so bili za vas ustrezni ali ne. Poskrbite za dobro kandidatovo izkušnjo in se potrudite, da bo tudi zavrnitev kandidata pozitivna.

Podatkovno usmerjeno znamčenje delodajalca

Kako vas percepira trg dela? Kako vas percepirajo vaši zaposleni? Kateri dejavniki pri izbiri zaposlitve so za njih najbolj pomembni? Česa si želijo na svoji karierni poti? Na katerih komunikacijskih kanalih se zadržujejo potencialni kandidati? Ali bi se le ti želeli zaposliti pri vas? ...

Za pridobitev vseh podatkov, potrebnih pri gradnji uspešne blagovne znamke delodajalca je potrebna raziskava trga dela, potencialnih kandidatov in zadovoljstva vaših zaposlenih.

Ugled delodajalca 2019

Ugled delodajalca je raziskava, ki jo MojeDelo.com izvaja od leta 2007. V 2019 smo raziskavo nadgradili in začeli s sodelovanjem z vodilnim evropskim podjetjem na tem področju – Universum Global. V raziskavi sodelujejo študentje in strokovnjaki na trgu dela, ki ocenjujejo ugled slovenskih delodajalcev ter nam zaupajo kaj jih motivira, česa si želijo v svoji karieri in kaj pričakujejo od delodajalca.

V raziskavi merimo poznavanje podjetij kot delodajalcev, upoštevanje podjetij kot potencialnih delodajalcev, zaželenost oziroma ugled delodajalcev in potencialne prijave na razpisana delovna mesta v podjetjih ter najbolj pogoste asociacije, s katerimi anketiranci povezujejo posamezne delodajalce.

Pri izboru podjetij, ki so vključena v raziskavo smo upoštevali najbolj vplivna podjetja za določeno področje (na podlagi rezultatov preteklih raziskav). Delodajalci ne morejo sami vplivati na izbor podjetij, lahko pa predlog za vključitev novega delodajalca oddajo anketiranci v samem vprašalniku.

Karierni profili

Na podlagi podatkov o tem, kaj motivira kandidate na trgu dela, kaj si dejansko želijo na njihovi karierni poti in kaj pričakujejo od delodajalcev ter kako pridobivajo informacije o delodajalcih, smo določili 7 kariernih profilov:

 

Karierist
Ambiciozen Karierist je prvenstveno praktična oseba. Karieristi ne pričakujejo, da se bo službeno napredovanje čudežno pojavilo. Namesto tega delovne osebe zavihajo rokave in delajo po svojih najboljših zmožnostih na vsakem položaju. Tako ima njihovo delo dodano vrednost, ki jim odpira poklicne priložnosti v prihodnosti. Karieristi karierno napredujejo korak za korakom in v največji možni meri izkoristijo vsako priložnost za učenje novih veščin. Vedno so osredotočeni na svoj končni cilj: dosego samega vrha.

 

Podjetnik
Podjetniki so vrsta posameznikov, ki ustvarjajo lastna podjetja od temeljev navzgor. Najdemo jih v organizacijah vseh velikosti, kjer se ukvarjajo z inovacijami in ustvarjalnostjo za rast in širitev poslovanja. Uspevajo v okolju, kjer imajo nekaj prožnosti za delo na svojih projektih strasti. Podjetniki kot zaposleni se hitro učijo in zahtevajo veliko priložnosti za razvoj, da se še naprej aktivno udejstvujejo na delovnem mestu.

 

Usklajevalec
V današnjem spreminjajočem se poslovnem okolju je priljubljeno menjavanje službe, a to je edini trend, ki mu Usklajevalci zagotovo ne bodo sledili. Ti zvesti zaposleni dojemajo svoje sodelavce kot družino in so zmeraj pripravljeni prevzeti dodatne odgovornosti v dobro ekipe. Ker se osredotočajo na izgradnjo trdnih odnosov, odlično dopolnjujejo okolje, kjer je prisotno sodelovanje v ekipah. Usklajevalci so najsrečnejši, ko so zadovoljni njihovi sodelavci, in imajo talent za iskanje obojestranskih rešitev za medosebne težave.

 

Vodja
Vodje pogosto posedujejo popolno poznavanje poslovnih procesov, a njihova resnična prednost je v tem, da znajo videti celotno sliko. Ti odgovorni posamezniki lahko povežejo posamezne naloge z večjimi cilji organizacije. Imajo dar za sporočanje svoje vizije na način, ki navdihuje njihove ekipe – in njih same, da premagajo težke čase in dosežejo izjemne rezultate.

 

Lovec
Te osebe so vedno na lovu za naslednjo priložnostjo, žene jih strast po dosežkih. Iščejo kompetitivni sistem nagrajevanja in možnost kariernega napredovanja, skupaj z možnostjo visokega zaslužka v prihodnosti. Lovci so prilagodljivi, hitro se aklimatizirajo v novem podjetju in so se sposobni osmisliti na novo glede na organizacijske potrebe.

 

Idealist
Čeprav so Idealisti osredotočeni na uskladitev svoje kariere s svojimi vrednotami, ima njihova predanost praktično stran. Idealisti ne zapravljajo časa za pritoževanje, raje najdejo smiselne rešitve za večjo splošno korist. Ne glede na to, ali delajo za velike korporacije ali mala, družinska podjetja, ste lahko prepričani, da Idealisti sprejemajo težko delo in s praktičnimi pristopi rešujejo socialna in okoljska vprašanja. Idealisti so posebej vešči ustvarjalnega eksperimentiranja, kar se pogosto izkaže v inovativnih rešitvah poslovnih težav.

 

Internacionalist
Nove kulture in nove povezave so ključnega pomena za Internacionalista, ki hoče kariero, ki mu ponuja priložnost za potovanja po svetu. Ti posamezniki želijo raziskati vse kotičke sveta in so najsrečnejši na delovnem mestu, ki spodbuja mobilnost. Sovražnik Internacionalistov je dolgčas. Upajo, da bodo nekega dne imeli priložnost voditi ekipo ali vplivati na projekt s pomembnim učinkom na poslovanje.

 

Izvajalec raziskave

Izvajalec raziskave Ugledni delodajalec je podjetje Styria digital marketplaces (MojeDelo.com) v sodelovanju z vodilnim evropskim podjetjem na področju blagovne znamke delodajalca, Universum Global.

311 delodajalcev

14111 sodelujočih strokovnjakov

5441 sodelujočih študentov in dijakov

Partnerji, s katerimi vam lahko pomagamo pri gradnji vaše blagovne znamke delodajalca:

 

Želite spremljati trende na področju blagovne znamke delodajalca?

Prijavite se na naše e-obveščanje in spremljajte novosti na področju blagovne znamke delodajalca.

Pred prijavo preberite izjavo o soglasju.